Evenementen in 2011

April 2011 :
Het eerste weekend dit jaar werd onder fantastische omstandigheden gehouden in Gelderland. De organisatoren hadden de keus laten vallen op camping Marveld in Groenlo. De start op de vrijdagmiddag begon met een bezoek aan stoomhoutzagerij Nahuis. Het Pitch en Putt zaterdagmiddag op de nieuwe baan naast de camping is door alle deelnemers met veel enthousiasme gespeeld.

Die zelfde avond hebben we genoten van een heerlijk buffet in het restaurant op de camping. Op zondag onder zonnige omstandigheden is er gezamenlijk koffie gedronken bij de vlag. 's-Middags zijn we met een treintje via Groenlo naar openluchtmuseum Erve Kots gebracht. Terugkijkend was het een zeer leuk weekend met uitzonderlijk zonnig weer.

 

 

 

 

 

 

Mei 2011 :
Dit weekend hebben we doorgebracht op camping en gasterij De Bronzen Eik in Sellingen in de zuidpunt van de provincie Groningen. Deze keer stond ons verblijf in het teken van kunst en waterreuzen. De start was op vrijdag met bezoek aan de glasblazerij en galerie Old Ambt in Nieuweschans. Tijdens de demonstratie zagen we het maken van een kleurige grote schaal. Op zondag brachten we een bezoek aan de Vicarie in Midwolda. De ontvangst door Imca Marina in de trouwkapel was hartelijk. Ze bracht enthousiast gedurende drie kwartier een geweldige conference. Aansluitend gingen we na de koffie naar landgoed de Ennemaborgh in het zelfde dorp. Binnen hebben we de zeer kleurrijke schilderijen van Maya Wildevuur bewonderd.

De waterreuzen hebben we zaterdag onder leiding van gidsen gezien in Papenburg (D) bij scheepswerf Meyer. Het was echt indrukwekkend te aanschouwen hoe ze daar de gigantisch grote cruiseschepen bouwen. Naast de gebruikelijke gezelligheid en het heerlijke buffet stond dit weekend dus bol van allerlei leuke afwisselende activiteiten.

 

Juni 2011 :
De keuze dit jaar was gevallen op camping Auensee bij Leipzig in Duitsland. Het was een mooie camping waar we in een grote kring bij elkaar stonden. Met een Nederlandse gids hebben we per bus, lopend en fietsend diverse keren Leipzig verkend. Het vieren van twee bruiloften met veel gezelligheid zal velen nog lang heugen. Onder veel enthousiasme hebben we ook een bezoek gebracht aan de BMW fabriek is Leipzig.

Met diverse andere busreizen naar o.a Dresden, proceleinfabriek Meissen, een zilvermijn en kasteel Colditz was de variatie in activiteiten groot. Het is een mooie en interessante reis geweest.

 

 

 

 

 

September 2011 :
Begin september zijn we naar Akersloot in Noord Holland gegaan. We verbleven bij familie Swart op camping de Boekel. De start was vrijdag met een leuke fietstocht langs kleine dorpjes inclusief een boottocht in een natuurgebied.

In het museum Broeker veiling hebben we naast een rondleiding met gids meegedaan aan het veilen van groente. Aansluitend hebben we gevaren in het Rijk der Duizend Eilanden.

De in april en mei opgedane ervaring met golfen hebben we hier op zondag toegepast maar dan met klompen. Het is een leuk aktief en afwisselend weekend geworden.

 

 

Oktober 2011 :
De afsluiting dit jaar gebeurde in de provincie Drenthe. We waren neergestreken in Borger op camping Bospark De Lunsbergen. Het begon in deze bosrijke fietsprovincie met een fietstocht vol verrassingen. Op zaterdag hebben we een bezoek gebracht een een grote kaasfabriek en aansluitend hebben we handkarren en een tinnengieterij bekeken.

We zijn zondag geëindigd met een 4 uur durend bijzonder bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen inclusief een rondrit en versnaperingen. Het was een gedenkwaardige afsluiting van een jaar vol leuke activiteiten.