April 2017

We zijn dit jaar gestart in het noorden van het land. In de provincie Friesland hielden we ons eerste weekend op RCN camping De Roggeberg in Appelscha. In Noordwolde hebben we het Nationaal Vlechtmuseum bezocht, maar ook in het museum Valse Kunst werden velen verrast.valsekunstmuseum 2Uiteraard bezochten we ook ook het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold met een fietstocht onder geweldige omstandigheden. Naast deze verschillende activiteiten was er natuurlijk ook een heerlijk diner.

 Mei 2017

Waren we in het voorjaar 2016 in Noord Holland nu voor 2017 werd dit Zuid Holland. Het verblijf was op camping Duinhorst in Wassenaar.

Wapen Wassenaar.svg

We hebben eerst een kijkje genomen op boerderij 't Geertje. Leiden hebben we via een leuke boottocht gezien vanaf het water. Ook het vlakbij gelegen Den Haag werd bezocht met onder andere een bezoek aan Madurodam. In de vrije tijd hebben een heerlijke wandeling op het strand van Scheveningen gemaakt. De omgeving bood volop mogelijkheden en hebben dit weekend laten slagen.

 Juni 2017

Het orgateam had een keuze gemaakt in het zuidwestelijk deel bij onze oosterburen. We hebben gestaan in Duitsland op Camping Ferienpark Orsingen Bodensee. De omgeving gaf vele mogelijkheden om te bezoeken. Naast de watervallen van Schaffhausen brachten we ook een bezoek aan het schitterende bloemeneiland Mainau,

slot mainau

de pre-historische paalwoningen in Unteruhldingen, Bregenz, Konstanz en nog een aantal activiteiten. De bezoeken waren deels per bus en deels per eigen vervoer. Het was erg mooi weer en we hebben veel in de buiten buitenlucht doorgebracht, heerlijk gegeten en veel genoten. 

September 2017

Na de zomervakantie zijn we naar het Brabantse land gegaan. Deze keer was de keuze van het orgateam gevallen op omgeving Oosterhout. Ons verblijf was op camping Vrachelen in Den Hout.camp vrachelen

Oosterhout hebben we bekeken met een puzzeltocht en op een andere dag hebben we Breda vanaf het water gezien. Maar we zijn ook actief aan de slag gegaan in het bakkerijmuseum in Oosterhout. Met het lekker diner en dit gevarieerde programma is het een geweldig weekend geworden.

Oktober 2017

De afsluiting was in de geweldige provincie Overijssel. We stonden daar op camping De Haer in het mooie Groot Agelo bij Ootmarsum.

de haer camping

We kregen een demonstratie bij een glasblazerij en bezochten ook de regionale bierbrouwerij Othmar. De omgeving werd beter bekeken met een aparte oldtimer bustocht. Het eindigde met een leuk stukje onderwijs in het Educatorium (schoolmuseum). Met Ootmarsum vlakbij en de activiteiten die we hebben beleefd is het een geslaagde afronding van 2017 geworden.